Maatregelen MRI Centrum tegen het coronavirus

Coronavirus

Update:  28 januari 2021

Avondklok

Sinds zaterdag 23 januari is in Nederland de avondklok ingesteld. Het MRI Centrum heeft vanwege de medisch zorg die wij leveren toestemming van de overheid om open te blijven na het ingaan van de avondklok om 21.00 uur. Mocht u een afspraak hebben na 21.00 uur dan kan deze dus doorgaan zoals gepland. Zorg er wel voor dat u de afspraakbevestiging bij de hand heeft en de eigen verklaring zoals gevraagd door de overheid. Deze documenten mag u zowel digitaal of op papier laten zien mocht u gecontroleerd worden. 

Het verzoek om in uw eentje naar de afspraak te komen blijft gelden, net als het verzoek om thuis te blijven als u corona gerelateerde klachten heeft. Mocht u afhankelijk zijn van een begeleider om naar het MRI Centrum te komen, dan dient die persoon ook een eigen verklaring in te vullen met als reden 'iemand anders heeft dringend mijn hulp nodig'. Deze persoon mag bij hoge uitzondering in de wachtkamer wachten gezien de onrust op straat vanwege de invoering van de avondklok. 

Mocht u nog vragen hebben hierover neem dan telefonisch contact met ons op. 

 

Maatregelen corona

De dienstverlening van het MRI Centrum blijft waar mogelijk doorgaan. Dit betekent dat u, ook in deze tijd, bij ons terecht kunt voor een MRI scan, een echografie of een röntgenfoto. De richtlijnen van het RIVM worden aangehouden en er zijn maatregelen genomen om de kans op besmetting te verkleinen. Dit neemt niet weg dat er ook op het MRI Centrum een besmettingsrisico bestaat. Het is aan u om de afweging te maken, met uw persoonlijke situatie in gedachte, of de doorgang van uw MRI, echo of röntgen van groter belang is dan het risico op besmetting. Bij twijfel kunt u dit het beste bespreken met de arts die uw onderzoek heeft aangevraagd.


Maatregelen

Maatregelen die het MRI Centrum heeft doorgevoerd om de kans op besmetting te minimaliseren:

 • Waar mogelijk hanteren wij de 1,5 meter afstand
 • Wij schudden geen handen en desinfecteren regelmatig de contactpunten
 • U dient alleen naar de afspraak te komen*
 • Bij binnenkomst dient u uw handen te desinfecteren bij de daarvoor bestemde desinfectpaal
 • Aan de balie wordt uw temperatuur gemeten en krijgt u een mondmasker
 • Het mondmasker houdt u op tijdens het onderzoek
 • Medewerkers van het MRI Centrum dragen persoonlijke beschermingsmiddelen
 • Wij hebben HEPA filters op al onze locaties. Deze filters verwijderen o.a. aerosolen uit de lucht

* Indien u voor uw vervoer afhankelijk bent van een begeleider dan mag deze u wel naar de kliniek brengen maar niet plaatsnemen in de wachtkamer. Uw begeleider dient buiten of in de auto te wachten. Na 21.00 uur mag uw begeleider wel binnen wachten. 

 

Uw afspraak

Wij vragen u om uw afspraak te verzetten en niet naar onze kliniek te komen indien één van de onderstaande punten op u van toepassing is:

 • U bent in de afgelopen twee weken in contact geweest met een persoon met een bevestigde corona-infectie
 • U heeft Corona gerelateerde klachten zoals een verhoging van 37,5 ℃, benauwdheid of verkouden (niezen, keelpijn, loopneus of licht hoesten)
 • Iemand in uw huishouden heeft koorts. Dan moet op advies van het RIVM iedereen in het huishouden thuisblijven

Voor vragen kunt u contact met ons opnemen via 0880 8888 88 of klik hier voor meer vragen en antwoorden over het coronavirus.