MRI Borsten

Steeds meer vrouwen hebben behoefte aan een periodieke controle van hun borsten. Een periodieke controle helpt om borstkanker zo vroeg mogelijk te ontdekken. Dit vergroot de kans op een succesvolle behandeling en maakt vaak een minder ingrijpende behandeling mogelijk.

Een controle van de borsten kan gedaan worden door middel van een MRI scanner (ook wel MRI mammografie genoemd). Tijdens een MRI onderzoek kunnen eventuele tumoren in beeld worden gebracht die met andere beeldonderzoeken vaak niet te zien zijn. Een MRI van de borst is pijnloos en een waardevolle aanvulling bij de diagnose en behandeling van borstkanker.

Tijdens het MRI onderzoek  ligt u op uw buik. Uw borsten hangen vrij naar beneden. De borsten hangen in een zogenaamde borstcoil. U kunt dit vergelijken met een soort kussen met twee uitsparingen voor uw borsten. Ook bij vrouwen met zeer dicht borstweefsel kan een MRI onderzoek helpen om borstkanker eerder op te sporen.1

Bij MRI Centrum kunt u terecht voor een MRI van uw borsten. Met dit onderzoek helpen we u en eventueel uw behandelend arts bij het kiezen van een passend vervolgtraject.

 

 

Voordelen MRI borsten bij MRI Centrum 

 • Kennis over gesteldheid van uw borsten
 • Afspraak binnen 3 werkdagen;
 • Doorlooptijd onderzoek tot uitslag is maximaal 1 week;
 • Betrouwbare uitslag;
 • State of the Art & patiëntvriendelijke MRI scan;
 • Ervaren experts;
 • Flexibele openingstijden, ook ’s avonds en in het weekend.

​Informatie over wat er komt kijken bij een MRI scan, uitleg over de voorbereiding en het verloop van het onderzoek vindt u op de pagina MRI scan.

 

Afspraak maken

MRI Centrum heeft afspraken met zorgverzekeraars. Indien u een verwijzing heeft van uw huisarts wordt het MRI onderzoek vaak vergoed.

Heeft u interesse in een MRI scan van uw borsten, zonder een doorverwijzing van uw huisarts, dan is dat ook mogelijk. U betaalt het onderzoek dan zelf. Het onderzoek kost € 426,93 (inclusief contrastvloeistof).

Een MRI scan van uw borsten kunt u eventueel combineren met een controle van uw borstimplantaten. Indien u voor deze combinatie kiest dan bedragen de kosten €761,06.

 

 

Proces MRI borst

mri borsten

 1. U heeft een verwijzing of u vraagt zelf een MRI aan.

 2. MRI Centrum neemt contact met u op om het aanvraagformulier met u door te nemen en het onderzoek wordt gepland in Amsterdam of Rotterdam;

 3. Indien u geen verwijzing heeft, rekent u het onderzoek af aan de balie & u ontvangt een bevestiging van de betaling;

 4. Het onderzoek wordt uitgevoerd. Tijdens het onderzoek krijgt u contrastvloeistof toegediend via een infuusnaald. Deze contrastvloeistof helpt om duidelijk onderscheid te maken tussen de tumor en het gewone weefsel van de borst;

 5. De radioloog beoordeelt de MRI scan (wel/geen afwijking van de borsten);

 6. MRI Centrum deelt de uitslag van de MRI scan per e-mail met u of met een arts naar keuze. Indien u een verwijzing heeft delen wij de uitslag met uw (huis)arts.

Als u het onderzoek zelf betaalt kunt u tegen betaling ook de beelden ontvangen op DVD of toegestuurd krijgen via Zorgbericht.

1 Bakker M, de Lange S, Pijnappel R et al. Supplemental MRI Screening for Women with Extremely Dense Breast Tissue N Engl J Med 2019; 381:2091-2102