Zelfbetalen

 

Zelfbetalen bij verwijzing

MRI Centrum maakt jaarlijks afspraken met alle zorgverzekeraars. Met een verwijzing van de huisarts wordt uw beeldvormend onderzoek (MRI, Echo, Röntgen) doorgaans 100% vergoed. Facturen sturen wij rechtstreeks naar uw zorgverzekeraar. De regelingen voor MRI Centrum zijn hetzelfde als voor reguliere ziekenhuizen in Nederland. Toch kan het voorkomen dat u uw onderzoek zelf dient te betalen. Dit is het geval als:

  • Het onderzoek ongecontracteerde zorg betreft;
  • Het onderzoek aangevraagd is door een buitenlandse verwijzer (afhankelijk van zorgverzekeraar).
  • De cliënt geen Nederlandse zorgverzekering heeft;
  • De cliënt geen verwijzing van een huisarts of specialist heeft, maar een aanvraag van een behandelaar zoals bv. een fysiotherapeut (is geen geldige verwijzer).

Bekijk de actuele passenten tarieven hieronder.

Zelfbetalen zonder verwijzing 

Voor een aantal onderzoeken kunt u bij MRI Centrum terecht zonder verwijzing. Daarbij moet u de kosten van het onderzoek zelf betalen. Zonder verwijzing kunt u terecht voor de volgende onderzoeken:

MRI Borsten

Een MRI scan van uw borsten zonder verwijzing kost € 426,93 (inclusief contrastvloeistof).

Een MRI scan van uw borsten kan gecombineerd worden met een controle van uw eventuele borstimplantaten.  Indien u voor deze combinatie kiest dan kost het onderzoek  €761,06.

MRI Borstimplantaten

Een MRI scan van uw borstimplantaten zonder verwijzing kost € 334,13. Tijdens dit onderzoek worden alleen de implantaten bekeken.

Een MRI scan van uw borstimplaten kan gecombineerd worden met een controle van uw borsten.  Indien u voor deze combinatie kiest dan kost het onderzoek  €761,06.

MRI BORSTen & borstIMPLANTATEN

Een gecombineerd MRI onderzoek van uw borst en uw borstimplantaten zonder verwijzing kost €761,06. 

Prostaatonderzoek

Een MRI onderzoek van uw prostaat zonder verwijzing kost € 400,34.