Veelgestelde vragen & antwoorden Coronavirus

1.Blijft het MRI Centrum open?

Het MRI Centrum houdt zich aan de richtlijnen vanuit de overheid, het RIVM en het ZKN. Dit betekent dat wij als organisatie doorgaan met het uitvoeren van onze maatschappelijke zorgtaak: patiënten kunnen bij ons terecht voor diagnostiek (MRI, echo of röntgen). De aanvrager (uw arts die het onderzoek voor u heeft aangevraagd) bepaalt of het voor u aangevraagde onderzoek doorgang moet vinden. 

 

2.Is het veilig om naar het MRI Centrum te komen?

Het MRI Centrum volgt het landelijke beleid en doet er alles aan om het risico op besmetting met het Corona virus te voorkomen. Het is echter helaas zo dat op alle plekken waar menselijk contact is, er een risico op besmetting is. U kunt zelf het beste de afweging maken, gezien uw persoonlijke situatie, of dit risico voor u aanvaardbaar is. 


3. Wanneer gaat mijn afspraak niet door?

Uw afspraak gaat niet door wanneer:

  • U in de afgelopen twee weken in het buitenland bent geweest
  • U in de afgelopen twee weken in contact bent geweest met een persoon met een bevestigde corona-infectie
  • U klachten heeft: koorts, benauwdheid of verkouden (niezen, keelpijn, loopneus of licht hoesten) 
  • Iemand in uw huishouden koorts heeft. Dan moet op advies van het RIVM iedereen in het huishouden thuisblijven. 

Wanneer het bovenstaande op u van toepassing is dan verzoeken wij u contact met ons op te nemen om de afspraak te annuleren. Indien u toch naar uw afspraak komt terwijl één van de bovenstaande situaties op u van toepassing is dan wordt u verzocht de kliniek te verlaten.

 

4. Wat doet het MRI Centrum om besmetting tegen te gaan?

Het MRI Centrum volgt de richtlijnen van het RIVM. Wij schudden geen handen, de handen worden regelmatig gewassen, waar mogelijk behouden wij een afstand van 1,5 meter en de contactpunten worden regelmatig schoongemaakt. Dat betekent dat we meer tijd dan normaal tussen de onderzoeken inplannen.

Daarnaast proberen wij het aantal mensen in de wachtkamer te minimaliseren. Wij vragen aan u om, indien mogelijk, alleen naar de afspraak te komen. Wanneer u niet alleen naar de afspraak kunt komen, dan het verzoek aan degene die met u meekomt om buiten of in de auto te wachten.

Het MRI Centrum probeert alles in werk te stellen om de kans op besmetting met het Corona virus zo klein mogelijk te houden. Desondanks kunnen wij niet genoeg benadrukken dat wij hierin gezamenlijk moeten optrekken.

 

5. Wat kan ik als patiënt doen om besmetting tegen te gaan?

Probeer besmetting en overdracht van het virus te voorkomen door:

  • Schud geen handen
  • Was uw handen met zeep (minimaal 20 seconden)
  • Nies en hoest in uw elleboog
  • Gebruik papieren zakdoekjes en gooi deze na gebruik meteen weg

Indien mogelijk is het verzoek om alleen naar de afspraak te komen. Op deze manier proberen wij het aantal mensen in onze wachtkamers zo klein mogelijk te houden. Indien het voor u niet mogelijk is om alleen naar de afspraak te komen dan het verzoek aan degene die met u meekomt om buiten of in de auto te wachten.

Daarnaast het verzoek om uw handen te wassen bij binnenkomst voordat u zich aanmeld bij de receptie.

 

6. Waar vind ik actuele informatie over het Coronavirus?

De meest actuele informatie over het coronavirus vind u op de website van het RIVM.