MRI borstimplantaten

Steeds meer vrouwen hebben behoefte aan een periodieke controle van hun borstimplantaten. Er bestaat namelijk een kans dat een implantaat gaat scheuren of lekken. Een MRI scan van uw borstimplantaten kan hierbij uitkomst bieden. Met een MRI scan worden er beelden gemaakt van de borstprotheses. Hierop is zichtbaar of er sprake is van een scheur. Voor deze controle bent u van harte welkom bij MRI Centrum.

Tijdens het MRI onderzoek  ligt u op uw buik. Uw borsten hangen vrij naar beneden. De borsten hangen in een zogenaamde borstcoil. U kunt dit vergelijken met een soort kussen met twee uitsparingen voor uw borsten.

LET OP: Tijdens het onderzoek van uw borstimplantaten wordt alleen naar de implantaten gekeken en niet naar het klierweefsel van de borsten. U kunt eventueel ook kiezen voor een extra onderzoek waarbij ook het klierweefsel van de borsten wordt onderzocht. Hiervoor worden wel extra kosten in rekening gebracht

 

 

Foto van borsten met borstprothesen

Voordelen MRI Borstimplantaten bij MRI Centrum 

 • Kennis over gesteldheid van uw borstimplantaten
 • Afspraak binnen 3 werkdagen;
 • Doorlooptijd onderzoek tot uitslag is maximaal 1 week;
 • Betrouwbare uitslag;
 • State of the Art & patiëntvriendelijke MRI scan;
 • Ervaren experts;
 • Flexibele openingstijden, ook ’s avonds en in het weekend.

​Informatie over wat er komt kijken bij een MRI scan, uitleg over de voorbereiding en het verloop van het onderzoek vindt u op de pagina MRI scan.

 

Afspraak maken

MRI Centrum heeft afspraken met zorgverzekeraars. Indien u een verwijzing heeft van uw huisarts wordt het MRI onderzoek vaak vergoed.

Heeft u interesse in een MRI scan van uw borstimplantaten, zonder een doorverwijzing van uw huisarts, dan is dat ook mogelijk. U betaalt het onderzoek dan zelf. De kosten voor het onderzoek zijn € 334,13.

Wilt u tijdens het onderzoek ook uw borst(en) verder onderzoeken is hiervoor een aanvullend onderzoek nodig. U kunt deze onderzoeken combineren. De kosten voor dit onderzoek (borst & borstimplantaten) bedragen dan €761,06.

 

 

Proces MRI Borstimplantaten

mri borstimplantaten

 1. U heeft een verwijzing of u vraagt zelf een MRI aan voor uw borstimplantaten.

 2. MRI Centrum neemt contact met u op om het aanvraagformulier met u door te nemen en het onderzoek wordt gepland in Amsterdam, Den Bosch, Groningen of Rotterdam;

 3. Indien u geen verwijzing heeft, rekent u het onderzoek af aan de balie & u ontvangt een bevestiging van de betaling;

 4. Het onderzoek wordt uitgevoerd. 

 5. De radioloog beoordeelt de MRI scan (wel/geen afwijking van de borstprothese);

 6. MRI Centrum deelt de uitslag van de MRI scan per e-mail met u of met een arts naar keuze. Indien u een verwijzing heeft delen wij de uitslag met uw (huis)arts.

Als u het onderzoek zelf betaalt kunt u tegen betaling ook de beelden ontvangen op DVD of toegestuurd krijgen via Zorgbericht.

LET OP: De uitslag heeft alleen betrekking op afwijking van de borstimplantaten. Tenzij u ook een aanvullende MRI van de Borst heeft.