Mri scan

MRI scan

Voor het stellen van een diagnose wordt steeds vaker gebruik gemaakt van een MRI scan. MRI staat voor Magnetic Resonance Imaging. Bij een MRI onderzoek wordt er gebruik gemaakt van een magnetisch veld en radiogolven. Door middel van een MRI scan worden er beelden gemaakt van organen en structuren van het lichaam. Een MRI scan is pijnloos en niet schadelijk.

 

Maak nu een afspraak voor een MRI scan

 

Wat is een MRI onderzoek?

Tijdens een MRI onderzoek ligt u op een tafel die langzaam in de tunnel van de scanner wordt geschoven. De scanner is aan de voor- en achterkant open. Een onderzoek duurt ongeveer tussen de 20 en 45 minuten, afhankelijk van het type onderzoek.  Zie hieronder in de video hoe een MRI-onderzoek in zijn werk gaat.

 

De beelden die worden gemaakt tijdens het onderzoek worden beoordeeld door een radioloog van MRI Centrum. Deze maakt een verslag van zijn/haar bevindingen. Dat verslag wordt, samen met de beelden, binnen 1 tot 3 werkdagen na het onderzoek naar uw arts gestuurd. In geval van spoed wordt het onderzoek uiteraard zo snel mogelijk verslagen en opgestuurd. Bij een ernstige onverwachte afwijking zal direct contact worden gezocht met uw arts.

Uw arts stelt met behulp van de bevindingen van de radioloog de uiteindelijke diagnose vast. Uw arts is immers volledig op de hoogte van uw medisch dossier en persoonlijke situatie en kan hierdoor de bevindingen van de radioloog in het juiste kader plaatsen. De radioloog of laborant van MRI Centrum doet geen mededelingen over de bevindingen van het onderzoek. De uitslag ontvangt u van uw arts. 

 

MRI onderzoeken

Hieronder een compleet overzicht van de MRI onderzoeken die wij uitvoeren.  

mri-scan

Voorbereiding op uw MRI scan

Het is belangrijk om goed voorbereid te zijn op uw MRI scan. Over het algemeen hoeft u niet nuchter te zijn, tenzij anders vermeld door uw zorgverlener. U wordt aangeraden om comfortabele kleding te dragen zonder metalen voorwerpen. Onze deskundige medewerkers zullen u begeleiden door het proces en eventuele vragen beantwoorden die u heeft.

 

Waarom kiezen voor MRI Centrum

Snelheid & Betrouwbaarheid

Bij MRI Centrum kunt u rekenen op een snelle en betrouwbare diagnose. Door onze korte wachttijden kunt u snel bij ons terecht. 

Toegankelijkheid

Met zeven klinieken in Amsterdam, Breda, Den Bosch, Groningen, Leiden, Rotterdam en Utrecht, is MRI Centrum makkelijk bereikbaar voor patiënten in heel Nederland. 

 

Verwijzing

Met een verwijzing van een huisarts, medisch specialist, bedrijfsarts of sportarts bent u bij ons van harte welkom. Indien u een verwijzing heeft naar een ander(e) kliniek/ziekenhuis kunt u met deze verwijzing ook bij ons terecht. 

Ook een fysiotherapeut kan bij ons een MRI onderzoek aanvragen. Let op: een onderzoek op aanvraag van een fysiotherapeut wordt niet vergoed door de zorgverzekeraar. U moet het onderzoek dan zelf betalen. Zie hier de actuele tarieven

 

Maak nu een afspraak voor een MRI scan