MRI onderzoek

Ontvangst

Bij binnenkomst meldt u zich bij de receptie. De receptioniste zal ter controle vragen naar uw  legitimatiebewijs en het ingevulde MRI veiligheidsformulier. Na het controleren van deze gegevens kunt u plaatsnemen in onze wachtkamer. In de wachtkamer heeft u de mogelijkheid om een kopje koffie of thee te nuttigen.

Omkleden

Wanneer het tijd is voor uw onderzoek, dan wordt u door de laborant opgehaald en naar een kleedruimte gebracht. Daar kunt u zich omkleden en een joggingbroek/pyjama aandoen.

MRI RUIMTE

De laborant begeleidt u vervolgens naar de MRI. Heeft u nog vragen of opmerkingen over het onderzoek dan kunt u deze met de laborant bespreken. U ontvangt oordopjes en een gehoorbeschermende hoofdtelefoon met muziek.

het onderzoek

U wordt gevraagd op de tafel te gaan liggen die vervolgens langzaam in de tunnel van de scanner wordt geschoven. De scanner is aan de voor- en achterkant open. Het is belangrijk dat u tijdens het onderzoek zo stil mogelijk blijft liggen. Het onderzoek duurt tussen de 20 en 45 minuten, afhankelijk van het type onderzoek. Wanneer het onderzoek klaar is, mag u zich weer aankleden en afmelden bij de receptie.

Harde GELUIDEN

U hoort tijdens het onderzoek series van hard kloppende of tikkende geluiden. Dat is niet altijd even prettig maar hoort bij het MRI onderzoek en is normaal. U krijgt van ons oordoppen en een koptelefoon ter bescherming van uw oren. Klik hier voor een idee van het geluid van een MRI scan (zet het volume op de hoogste stand voor een reëel idee van het geluid). Per onderzoek kan het volume van de geluiden verschillen.

DE LABORANT

De laborant is tijdens het onderzoek buiten de ruimte maar ziet u voortdurend. Via de intercom geeft de laborant u de nodige aanwijzingen. Mocht het nodig zijn, dan kunt u door middel van een indrukbaar balletje met de laborant communiceren.