Screening borstprothese

Screening borstprothese

Het MRI Centrum kan een eventuele beschadiging of ruptuur van borstprothesen opsporen door middel van een MRI scan. Beeldvormend onderzoek helpt u en uw behandelend arts bij het kiezen van een passend vervolgtraject. Dit onderzoek, mits aangevraagd door een huisarts, valt onder de verzekerde zorg en wordt door vrijwel alle zorgverzekeraars vergoedt. Uiteraard dient u wel rekening te houden met uw eigen risico. 

Let op! Bent u verzekerd bij een van de onderstaande zorgverzekeraars dan zijn de volgende richtlijnen van toepassing:

  • DSW; vergoeding op schriftelijke toestemming
  • RMA; vergoeding op schriftelijke toestemming
  • Stad Holland; vergoeding op schriftelijke toestemming
  • Menzis (incl. Hema); geen vergoeding
  • Menzis AnderZorg N.V. ; geen vergoeding

Indien de MRI-scan, aangevraagd door uw huisarts niet in aanmerking komt voor een vergoeding, kunt u er eventueel voor kiezen om dit onderzoek zelf te financieren. Een MRI scan van de borstprothese kost bij het MRI Centrum € 318,77 en wordt uitgevoerd op onze locaties in Amsterdam, Den Bosch en Rotterdam. Het MRI centrum kent korte wachttijden en we hanteren flexibele openingstijden waardoor u ook in de avonduren of in het weekend terecht kunt.

Voor informatie over het maken van een afspraak, klik hier. Voor overige vragen kunt u contact met ons opnemen via 0880 8888 88 of een bericht sturen via ons contactformulier.