Op zondag 26 mei fietst het MRI Centrum mee om kanker op tijd te signaleren!

Zeven voor leven is een wieleruitdaging in de gemeente Berg en Dal waarmee geld wordt opgehaald voor het goede doel Stichting Kanker Zien.

Acht collega’s en vrienden van het MRI Centrum gaan de uitdaging aan om zeven keer het parcours van 17 km af te leggen (2000 hoogtemeters!) en hiermee geld op te halen voor de Stichting Kanker Zien. Deze stichting heeft als doel om initiatieven te ondersteunen die zich inzetten om kanker eerder te kunnen diagnosticeren en gerichter te behandelen. Het opgehaalde bedrag gaat dit jaar naar het Oncologiefonds van het Radboud Universitair Medisch Centrum. Hier zet professor J. Barentsz zich in voor de MRI-nano. Het toedienen van nano-vloeistof bij een MRI maakt hele kleine uitzaaiingen zichtbaar en door deze zeer precieze beeldvorming kan de kanker vervolgens gerichter worden behandeld. 

Het MRI Centrum voelt zich erg verbonden met het streven van dit goede doel. Rond dezelfde tijd als dit event wil het MRI Centrum in Amsterdam een MRI van de prostaat gaan aanbieden voor mannen met een verhoogde PSA waarde. Op verwijzing van de huisarts betreft het verzekerde zorg en kan het onderzoek binnen een week worden gepland. Het MRI Centrum staat voor het belang van de cliënt en een vroegtijdige diagnose van kanker!  

Wilt u ook een bijdrage leveren? Sponsor en motiveer daarbij ons team bij het bedwingen  van de 2000 hoogtemeters op zondag 26 mei! Ga naar de website van Zeven voor Leven https://www.zevenvoorleven.nl/deelnemers-donaties/873-mricentrumnederland en doneer een bedrag.