--

Arts

MRI CENTRUM voor Artsen

Binnen een week kan uw patiënt terecht!

Vanaf 1 februari ook röntgen onderzoeken mogelijk in Breda!
Altijd dichtbij dankzij meerdere locaties door heel Nederland
Het MRI Centrum heeft ook in 2018 afspraken met alle verzekeraars
Eenvoudig (online) uw aanvraag doorsturen
Geen wachttijden: altijd binnen 3-5 werkdagen een MRI scan

Ik ben arts

Het MRI Centrum is een onafhankelijk en gespecialiseerd centrum voor MRI en röntgendiagnostiek. Uw patiënt kan voor een MRI onderzoek binnen enkele dagen terecht in één van onze locaties. Voor een röntgenonderzoek kan uw patiënt terecht in onze locatie in Breda en gelden er geen wachttijden.

Verwijzen bij Mri Centrum

Informatie over Mri Centrum

Overleg en uitslag bij Mri Centrum

Vergoedingen bij Mri Centrum

Verwijzen

Eenvoudige procedure

Via onderstaand formulier kunt u eenvoudig online een patiënt naar ons doorverwijzen voor een MRI en röntgen onderzoek. U ontvangt een kopie op het email adres dat u opgeeft.

Daarnaast kunt u zowel het MRI aanvraagformulier (huisarts en specialist) als het röntgen aanvraagformulier (röntgen) downloaden. U kunt de aanvraag invullen en versturen per fax: 0880 8888 99 of per email: afspraak@mricentrum.nl.

Uw patiënt wordt binnen 1 dag gebeld voor een afspraak bij de dichtstbijzijnde locatie van het MRI Centrum. In locatie Breda kan uw patiënt zowel voor MRI als voor röntgen onderzoeken terecht. Bereiken wij uw patiënt niet, dan kan deze zelf contact opnemen via het nummer 0880 8888 88 . Uw patiënt ontvangt een afspraakbevestiging met informatie en een routebeschrijving.

 

Online aanvraagformulier

 

 

Informatie

Voor u als aanvrager

Via MRI en röntgen onderzoek heeft u de mogelijkheid om snel en effectief een diagnose te stellen.
Vroegtijdige diagnostiek dient het belang van de patiënt.

 

Soorten onderzoek

U kunt uw patient voor alle reguliere MRI en röntgenonderzoeken naar het MRI Centrum verwijzen.

Meer info

Informatie huisarts

Diagnostiek dient het belang van de patiënt en versterkt uw functie als poortwachter.

Meer info

Indicatielijst

Wanneer is een MRI scan van toegevoegde waarde? Bekijk de huisartsen indicatielijst.

Meer info

Nascholing/DTO

Gedegen kennis van MRI is noodzakelijk voor een goede aanvraag en een goede diagnose.

Meer info

Overleg, uitslag & PACS

De beelden worden beoordeeld door een radioloog van het MRI Centrum die een verslag maakt van zijn bevindingen. Het verslag wordt dan, samen met de beelden, over het algemeen binnen 1 tot 3 dagen na het onderzoek naar u verstuurd. In het geval van spoed wordt het onderzoek dezelfde dag nog verslagen en verstuurd. Bij een ernstige onverwachte afwijking zal er door de radioloog direct contact met u worden opgenomen. Het MRI Centrum doet geen uitspaak over de bevindingen naar uw patiënt.

Overleg

Heeft u vragen over het onderzoek, de uitslag of over de procedure? Dan kunt u contact opnemen met een radioloog van het MRI Centrum via 0880 8888 08 of artsen@mricentrum.nl.

Contact

Uitslag

Het is mogelijk om beelden en verslaglegging via onze PACS te bekijken. Het MRI Centrum kan beelden ook automatisch doorsturen naar de PACS van een instelling. Als huisarts kunt u ook direct de verslaglegging via zorgmail ontvangen. 

Meer info

PACS

Indien u zich heeft aangemeld voor het gebruik van onze PACS dan dient u te beschikken over een geschikte viewer. Bij aanmelding bent u reeds daarover geïnformeerd. Via onderstaande link kunt u de installatieinstructie en handleiding downloaden.

Meer info

 

 

Vergoeding van de kosten

Afspraken 2018

Aanvraag van de huisarts

Het MRI Centrum heeft met alle zorgverzekeraars contracten voor vergoeding van MRI en röntgen onderzoek op aanvraag van de huisarts. Met een verwijzing van de huisarts voor een MRI of röntgen onderzoek stuurt het MRI Centrum de rekening direct door naar de zorgverzekeraar. Voor een uitgebreid overzicht per verzekeraar zie onderstaand overzicht. 

Aanvraag van de specialist

Het MRI Centrum heeft met veel ziekenhuizen en Zelfstandige Behandel Centra (ZBC) een overeenkomst voor het maken van MRI onderzoeken. Indien u als specialist niet werkzaam bent bij een instelling waar het MRI Centrum een overeenkomst mee heeft dan kan de rekening in enkele gevallen ook bij de zorgverzekeraar worden ingediend. Zie hiervoor onderstaand overzicht. 

Bij vragen kunt u contact opnemen met onze financiële afdeling op 0880 8888 88 (keuze 2).

 

Overzicht per verzekeraar

 

Passantentarieven

Het kan voorkomen dat uw patiënt zelf het onderzoek afrekent na afloop van het MRI onderzoek. In dat geval gelden daarvoor de landelijk vastgestelde passantentarieven. Volgens wettelijke verplichtingen publiceren wij de tarieven van het lopende jaar en het afgelopen jaar.

 

Passantentarieven

Het laatste MRI nieuws

Het MRI Centrum is een groeiend, gespecialiseerd radiologisch centrum voor MRI diagnostiek met vestigingen door het hele land. Hoogwaardige... lees verder
Laborant (m/v) 20 - 32 uur p/w met primaire locatie Breda en inzetbaar op de locatie Rotterdam, Amsterdam, Den bosch Het MRI Centrum is een... lees verder
Op vrijdag 10 november is Matthijs van Kranenburg gepromoveerd aan de Erasmus Universiteit Rotterdam op het gebied van het toepassen van... lees verder