Voorbereiding

Waar moet u rekening mee houden?

Over het algemeen hoeft u zich niet speciaal voor te bereiden op een echo onderzoek, met uitzondering van een echo van de bovenbuik, nieren/urinewegen en onderbuik. 

Echo bovenbuik

Komt u voor een echo van de bovenbuik dan verzoeken wij u om nuchter te zijn. Dit betekent dat u 6 uur voor het onderzoek niet meer eet, drinkt of rookt. Wanneer uw afspraak in de ochtend plaats vindt verzoeken wij u de avond voor het onderzoek na 22:00 uur niets meer te gebruiken. Uw medicijnen mag u zoals gewoonlijk innemen met een klein beetje water.

Echo nieren/urinewegen en onderbuik

Komt u voor een echo van de nieren/urinewegen of onderbuik dan hoeft u niet nuchter te zijn. Wij verzoeken u wel om 1 uur voor het onderzoek +/- 1 liter water te drinken en daarna niet meer naar het toilet te gaan. 


Wij vragen u 10 minuten voor het onderzoek aanwezig te zijn en uw legitimatiebewijs mee te nemen. In verband met Covid-19 verzoeken wij u vriendelijk om alléén naar het MRI Centrum te komen. Indien u voor uw vervoer afhankelijk bent van een begeleider dan mag deze u wel naar de kliniek brengen maar niet plaats nemen in de wachtkamer. Uw begeleider dient buiten of in de auto te wachten.

Bent u verhinderd of te laat, neem dan direct contact met ons op. Wanneer u te laat komt dan bestaat de kans dat wij voor u een nieuwe afspraak moeten maken. Wordt een verhindering niet tijdig gemeld of wordt de afspraak minder dan 24 uur van tevoren geannuleerd, dan is het MRI Centrum genoodzaakt kosten in rekening te brengen.