Echo onderzoek

ontvangst

Bij binnenkomst meldt u zich bij de receptie. De receptioniste zal ter controle vragen naar uw  legitimatiebewijs. Na het controleren van uw legitimatiebewijs kunt u plaatsnemen in onze wachtkamer. Indien u niet komt voor een echo van de bovenbuik dan heeft u de mogelijkheid om in de wachtkamer een kopje koffie of thee te nuttigen.

Omkleden

Wanneer het tijd is voor uw onderzoek, dan wordt u door de laborant opgehaald en naar een kleedruimte gebracht. Afhankelijk van het lichaamsdeel dat onderzocht moet worden, wordt u gevraagd zich uit te kleden. 

het onderzoek

De laborant begeleidt u vervolgens naar de echokamer en zal u vertellen hoe u plaats moet nemen voor het onderzoek. De laborant brengt gel aan voor een goede geleiding van de geluidsgolven. Vervolgens gaat de laborant of radioloog met een scanner over uw huid en bekijkt de beelden op de monitor. Het onderzoek duurt tussen de 15 en 30 minuten, afhankelijk van het type echo onderzoek. Wanneer het onderzoek klaar is, mag u zich weer aankleden en afmelden bij de receptie.