MRI centrum groningen ontwikkelingen

De ontwikkelingen van onze nieuwe locatie in Groningen

Update 12 maart - MRI scanner wordt geplaatst 

Vandaag is op onze nieuwe locatie van MRI Centrum Groningen onze state-of-the art MRI scanner geïnstalleerd. De MRI werd met een kraan via het dak geplaatst. Dat leverde deze prachtige beelden op!


 


Update 28 februari - De bouw vordert

De bouw schiet al op! Er staan ondertussen al meerdere tussenwanden. Zo leuk, want de verschillende ruimtes worden zo zichtbaar. Op deze foto zie je waar het grote raam geplaatst moet worden dat zo herkenbaar is voor de ruimtes waar een MRI wordt gemaakt. Het is het raam waardoor de laborant naar de patiënt in de MRI kijkt, om een oogje in het zijl te houden. Over 2 weken komt de MRI! 


2024 is sowieso een bijzonder jaar, want we vieren dit jaar ook met trots ons 25-jarig jubileum. Terwijl we terugkijken op de afgelopen 25 jaar, kijken we dus ook vooruit naar de toekomst. We zijn vastbesloten om te blijven innoveren, zodat we onze missie kunnen voortzetten om de best mogelijke zorg te bieden aan iedereen die onze klinieken bezoekt. Extra leuk dat de samenwerking met de Hanzehogeschool in Groningen dus dit jaar van start gaat. 
 


Update 7 februari - Indeling ruimtes

Na drie weken stappen we weer binnen om te kijken wat er is veranderd. 

Er zijn wanden geplaatst, waardoor we al een veel beter beeld krijgen van de plek waar de entree, de ontvangstbalie en de onderzoeksruimte komen. Het gaat best snel, maar we kijken nu al uit naar de vorderingen die we tijdens ons volgende bezoek (eind februari) zullen zien.
Ondertussen zijn we ook gestart met het informeren van onze verwijzers (huisartsen, ziekenhuizen en klinieken) over de positieve ontwikkelingen ten gevolge van de verhuizing.
Na de verhuizing van MRI Centrum Groningen (van Haren naar de stad Groningen):

  • Kortere wachttijden door uitbreiding van het aantal werkdagen per week; 
  • Nieuwe scanner - State of the art;
  • Uitbreiding van de onderzoekstypen;
  • Betere bereikbaarheid voor minder valide patiënten;
  • Flexibele openingstijden: Doordeweeks én in het weekend.


Update 16 januari - De eerste ontwikkelingen

Vandaag  was het zover, een aantal medewerkers van MRI Centrum bezocht de plek waar de nieuwe locatie Groningen wordt gebouwd. Onze nieuwe kliniek komt op het terrein van Hanzehogeschool, locatie Wiebenga. 
Medio 2024 wordt de nieuwe locatie opgeleverd en vanaf dat moment vormen we samen met De Academie voor Gezondheidsstudies een leergemeenschap op het gebied van onderwijs en onderzoek. Een nieuwe ontwikkeling binnen MRI Centrum. 
Spannend om te zien wat er allemaal nog moet gebeuren. Want als het goed is staat er over vier maanden. een nieuwe MRI in de nu nog kale ruimte en ontvangen we er onze patiënten.