Medisch specialist

Ziekenhuis

maatwerk op het vlak van diagnostiek


Indien uw zorginstelling tijdelijk of structureel behoefte heeft naar aanvullende capaciteit van diagnostiek dan kan dit worden uitbesteed. Er zijn verschillende vormen van een samenwerking mogelijk. Dit kan op het gebied van beeldvorming, radiologische verslaglegging of beiden. Het MRI Centrum levert maatwerk; stelt zich in een samenwerking flexibel op en ondersteund daar waar, vanuit het ziekenhuis, behoefte naar is. Er kan ook voor worden gekozen om specialistische onderzoeken zoals MRI mammae’s structureel uit te besteden. Patiënten kunnen in één van onze klinieken terecht of de mobiele MRI kan op uw terrein worden ingezet.


Waarin kan het MRI Centrum ondersteunen?

 • Tijdelijk of structureel uitbesteden van diagnostiek en/of verslaglegging
 • Mobiele MRI scanner met laborant
 • Scanprotocollen overeenkomstig met de scanprotocollen van het ziekenhuis
 • Verslaglegging door sub-gespecialiseerde radiologen
 • Ontzorgen op het vlak van ICT
   

 


ZBC

Kwaliteit in het belang van de patiënt


Als zelfstandige focus kliniek heeft u behoefte aan een snelle en betrouwbare diagnostiek die naadloos aansluit op het proces dat een patiënt bij u doorloopt. Het MRI Centrum is gespecialiseerd in beeldvormende diagnostiek en het proces van uw patiënt is leidend voor onze logistiek. Patiënten kunnen terecht in onze klinieken en worden ontvangen in een patiëntvriendelijke en servicegerichte omgeving. Daarnaast kan een mobiele MRI scanner op een vaste dag in de week worden ingezet op een locatie van uw kliniek. Sub-gespecialiseerde radiologen zorgen vervolgens, binnen drie werkdagen, voor de verslaglegging. De verslagen kunnen via een beveiligde verbinding worden ingelezen in het EPD. De beelden kunnen eveneens via een beveiligde verbinding rechtstreeks naar uw PACS worden gestuurd. Om de kwaliteit te borgen en te verhogen is het mogelijk om een casuïstiekbespreking te organiseren. Hierbij komen radiologen van het MRI Centrum en de specialisten van uw kliniek samen om bijzondere casuïstiek te bespreken en hiervan te leren.

 

Waarom diagnostiek uitbesteden bij het MRI centrum?

 • Ontzorgen op het vlak van beeldvormende diagnostiek
 • Korte wachttijden, onze diagnostiek volgt uw consultplanning
 • Patiënten worden ontvangen in een patiëntvriendelijke en servicegerichte omgeving
 • Beelden zijn direct na afloop van het onderzoek inzichtelijk in de eigen PACS en/of in de PACS van het MRI Centrum.
 • Verslaglegging door sub-gespecialiseerde radiologen
 • Het verslag binnen twee werkdagen in het EPD

 

 


Bedrijfsarts/Medisch adviseur

eenvoudig en snel diagnostiek uitbesteden


Als bedrijfsarts bent u gericht op herstel. Snel kunnen schakelen zorgt voor een effciënte en daadkrachtige aanpak. Hierbij kan beeldvormende diagnostiek een uitkomst bieden. Snel een betrouwbare diagnose kunnen stellen is in het voordeel van zowel de werknemer als de werkgever.

Als medisch adviseur wilt u graag snel over de benodigde diagnostiek beschikken. Patiënten kunnen binnen enkele dagen bij het MRI Centrum terecht en met meerdere klinieken is er altijd een kliniek in de buurt. Vervolgens heeft u met een PACS account direct inzicht in de beelden. Op deze manier zorgt het aanvragen van diagnostiek niet voor een vertraging in uw proces.  

In de klinieken in Amsterdam, Den Bosch en Rotterdam is het mogelijk om als bedrijfsarts of medisch adviseur een ruimte te huren en op locatie cliënten te ontvangen.