Vergoeding

 

Afspraken zorgverzekeraars

Aanvraag van de huisarts

Het MRI Centrum heeft met vrijwel alle zorgverzekeraars contracten voor de vergoeding van MRI, echo en röntgen onderzoeken op aanvraag van de huisarts. Met een verwijzing van de huisarts sturen wij de factuur direct door naar uw zorgverzekeraar. Let er wel op dat het wettelijk eigen risico van toepassing is.
 

Aanvraag van de specialist

Het MRI Centrum heeft met veel ziekenhuizen en Zelfstandige Behandel Centra (ZBC) een overeenkomst voor het maken van MRI, echo en röntgen onderzoeken. De rekening kan in dit geval naar het betreffende ziekenhuis of ZBC worden gestuurd. Indien de specialist niet werkzaam is bij een instelling waar het MRI Centrum een overeenkomst mee heeft dan kan de factuur bij enkele zorgverzekeraars worden ingediend.
Indien de specialist in een niet-gecontracteerde instelling werkt en uw zorgverzekeraar het onderzoek niet vergoed, kunt u ook overwegen het onderzoek zelf te betalen. Dit is mogelijk als u verzekerd bent bij de volgende zorgverzekeraars of hun labels: Zilveren Kruis, VGZ, Menzis, Caresq, ONVZ, PNO en Zorg & Zekerheid. Dit is niet mogelijk als u verzekerd bent bij a.s.r. (Ditzo / De Amersfoortse), DSW, Stad Holland of CZ (incl. Delta Lloyd / Ohra/ Nationale Nederland)

Voor een overzicht van de afspraken per zorgverzekeraar klik op de onderstaande buttons.
Bij vragen kunt u contact opnemen met onze financiële afdeling via finance@mricentrum.nl.

 

mri scanechografie en röntgenfoto