Rotterdam

Bij het MRI Centrum in Rotterdam bent u van harte welkom voor MRI onderzoek, echografie en röntgenfoto's. Het MRI Centrum is gelegen in het Scheepsvaartkwartier nabij de Veerhaven en de Erasmusbrug. 

U kunt parkeren in de directe omgeving van het MRI Centrum of in de stadsparkeergarage Erasmusbrug, gelegen aan het Willemsplein. Houdt u rekening met extra parkeertijd, de afstand vanaf de parkeergarage is 5 tot 10 minuten lopen. Vanaf 18.00 uur is het mogelijk om gratis te parkeren op de Parklaan. Vanaf de Parklaan is het eveneens 5 tot 10 minuten lopen naar het MRI Centrum. Voor het MRI Centrum is één invalidenparkeerplaats. 

Wegwerkzaamheden 16 juli tot en met 16 oktober 2022

Van 16 juli tot en met 16 oktober vernieuwt de RET de tramsporen op de kruising Vasteland – Westzeedijk – Scheeptimmermanslaan. De gemeente Rotterdam vervangt tijdens de werkzaamheden het asfalt op de noordelijke rijbanen van de Westzeedijk, vanaf de kruising Vasteland tot aan het Droogleever Fortuynplein.

Wat betekenen de werkzaamheden voor het verkeer? 

De werkzaamheden aan de tramsporen en ook het asfalteren van de Westzeedijk, vinden in verschillende fasen plaats om de hinder voor het verkeer zoveel mogelijk te beperken. Hinder is echter niet te voorkomen.

Verkeer Vasteland – Westzeedijk

 • Van 25 juli tot en met 24 september is er geen autoverkeer mogelijk vanuit het Vasteland naar de Westzeedijk. Uitzondering hierop zijn de weekenden van Rotterdam Unlimited en de Wereldhavendagen waarin het Vasteland open is voor verkeer.
 • Van 5 tot en met 24 september is er tevens geen autoverkeer mogelijk vanuit de Westzeedijk naar het Vasteland.

Verkeer Scheepvaartkwartier uit

 • Van 25 juli tot en met 24 september is het voor autoverkeer niet mogelijk vanuit de Scheepstimmermanslaan linksaf te slaan richting de Westzeedijk.
 • Het blijft te allen tijde mogelijk om de Scheepstimmermanslaan uit te rijden naar het Vasteland.

Verkeer Scheepvaartkwartier in

 • Van 25 juli tot en met 24 september is het voor autoverkeer niet mogelijk vanuit het Vasteland de Scheepstimmermanslaan in te rijden. De Scheepstimmermanslaan is in deze periode wel bereikbaar vanuit de Westzeedijk.
 • Van 5 tot en met 24 september is het voor autoverkeer ook vanuit de Westzeedijk niet mogelijk om de Scheepstimmermanslaan in te rijden. Autoverkeer naar het Scheepvaartkwartier kan gebruik maken van de Kievitslaan. Vrachtwagens kunnen gebruik maken van de Parkhaven.

Verkeer Westersingel

 • Van 25 juli tot en met 24 september is het voor autoverkeer vanuit de Westersingel alleen mogelijk rechtsaf te slaan naar de Westzeedijk. Autoverkeer wordt vervolgens voor de Kunsthal naar de Beneden Westzeedijk geleid.
 • Met uitzondering van de periode van 16 augustus tot en met 21 augustus en in de week van maandag 29 augustus tot en met vrijdag 2 september. Dan is de Westersingel afgesloten aan de zijde van het Vasteland/ de Westzeedijk.

Wat betekenen de werkzaamheden voor reizigers?

 • De werkzaamheden hebben gevolgen voor tramlijnen 7 en 8.
 • Tramlijn 7 wordt tijdens de werkzaamheden ingekort tot Woudestein – Rotterdam Centraal.
 • Tramlijn 8 wordt tijdens de werkzaamheden ingekort worden tot Kleiweg – Oostplein.
 • Tramlijn 18 rijdt tijdens de werkzaamheden op de route Spangen – Parksluizen.
 • Kijk voor uitgebreide reisinformatie op ret.nl/omleidingen.

 

MRI Centrum Rotterdam
Westerstraat 41B
3016 DG  ROTTERDAM
0880 8888 88

 

Openingstijden                                                                 

Maandag 07:30 - 22:30
Dinsdag 07:30 - 22:30
Woensdag 07:30 - 22:30
Donderdag 07:30 - 22:30
Vrijdag 07:30 - 22:30
Zaterdag en/of Zondag 08:00 - 22:30

*Openingstijden kunnen afwijken van bovenstaand schema. 

 

Prostaat Diagnostiek
Westerstraat 41B
3016 DG  ROTTERDAM
0880 8888 88


Openingstijden

Donderdag                      08:00 - 17:00

 

*Voor meer informatie over Prostaat Diagnostiek, klik hier.

 

 

 

 

 


> Route plannen naar MRI Centrum Rotterdam (auto)
> Route plannen naar MRI Centrum Rotterdam (openbaar vervoer)