Het rontgen onderzoek

Voorbereiding

Waar moet u rekening mee houden?


Over het algemeen hoeft u zich niet voor te bereiden op een röntgenonderzoek. U kunt normaal eten en drinken en eventuele medicijnen gebruiken. Wanneer u (mogelijk) zwanger bent dan raden wij een röntgenonderzoek af. Raadpleeg uw arts of dat een andere vorm van diagnostiek mogelijk is.

Wij vragen u 5 minuten voor het onderzoek aanwezig te zijn en uw legitimatiebewijs mee te nemen. In verband met Covid-19 verzoeken wij u vriendelijk om alléén naar het MRI Centrum te komen. Indien u voor uw vervoer afhankelijk bent van een begeleider dan mag deze u wel naar de kliniek brengen maar niet plaats nemen in de wachtkamer. Uw begeleider dient buiten of in de auto te wachten.

Bent u verhinderd of te laat, neem dan direct contact met ons op. Wanneer u te laat komt dan bestaat de kans dat wij voor u een nieuwe afspraak moeten maken. Wordt een verhindering niet tijdig gemeld of wordt de afspraak minder dan 24 uur van tevoren geannuleerd, dan is het MRI Centrum genoodzaakt kosten in rekening te brengen.

Het röntgenonderzoek

Wat kunt u precies van het onderzoek verwachten?


Voor een röntgenonderzoek kunt u terecht in onze kliniek in Amsterdam, Rotterdam en Breda.

Ontvangst

Bij binnenkomst meldt u zich bij de receptie. De receptioniste zal ter controle vragen naar uw  legitimatiebewijs. Na het controleren van uw legitimatiebewijs kunt u plaatsnemen in onze wachtruimte. In de wachtruimte heeft u de mogelijkheid om een kopje koffie of thee te nuttigen.

Omkleden

Wanneer het tijd is voor uw onderzoek, dan wordt u door de laborant opgehaald en naar een kleedruimte gebracht. Afhankelijk van het lichaamsdeel dat onderzocht moet worden, wordt u gevraagd zich uit te kleden. 

Het onderzoek

De laborant begeleidt u vervolgens naar de röntgen ruimte en zal u vertellen hoe u plaats moet nemen voor het onderzoek. Wanneer het onderzoek klaar is, mag u zich weer aankleden en afmelden bij de receptie. Het onderzoek duurt tussen de 5 en 15 minuten, afhankelijk van het type röntgenonderzoek.

Beelden en verslag

Wat gebeurt er na het onderzoek en van wie hoort u de uitslag?

De beelden worden beoordeeld door een radioloog van het MRI Centrum die een verslag maakt van zijn bevindingen. Dat verslag wordt, samen met de beelden, binnen 2 werkdagen na het onderzoek naar uw arts gestuurd. Bij een ernstige onverwachte afwijking zal direct contact worden gezocht met uw arts.

Uw arts stelt met behulp van de bevindingen van de radioloog de uiteindelijke diagnose vast. Uw arts is immers volledig op de hoogte van uw medisch dossier en persoonlijke situatie en kan hierdoor de bevindingen van de radioloog in het juiste kader plaatsen. De radioloog of laborant van het MRI Centrum zal geen mededelingen doen over de bevindingen van het röntgen onderzoek. Ook vragen naar aanleiding van het verslag dient u met uw arts te bespreken. Uw arts kan dan eventueel contact opnemen met onze radioloog.

Wilt u een kopie van de beelden op cd-rom ontvangen, dan kan dat tegen een vergoeding van 15 euro. U kunt dit aangeven op de dag van uw onderzoek aan de balie maar u heeft ook altijd de mogelijkheid later nog een cd-rom aan te schaffen. Stuurt u dan uw naam, geboortedatum, adres en het onderzoek waar u de beelden van wilt ontvangen per e-mail naar info@mricentrum.nl