Uitslag en beelden MRI

Wat gebeurt er als uw MRI-scan is gemaakt en van wie hoort u de uitslag?

Beelden en verslag naar uw arts

De beelden worden beoordeeld door een radioloog van het MRI Centrum, die een verslag maakt van zijn bevindingen. Dat verslag wordt dan, samen met de beelden, over het algemeen binnen 1 tot 3 dagen na het onderzoek aan uw eigen arts gestuurd. In geval van spoed of een niet verwachte afwijking, wordt uiteraard direct contact gezocht met de behandelend arts.

Uw arts bespreekt de uitslag met u

Niet het MRI Centrum, maar uw eigen arts bespreekt de uitslag van het onderzoek met u. Uw arts is immers volledig op de hoogte van uw medisch dossier en kan de onderzoeksinformatie dan ook precies in het juiste kader plaatsen. De afspraak is dan ook dat de radioloog of laborant van het MRI Centrum geen mededelingen over de uitslag tegen u doet. Ook vragen naar aanleiding van het verslag dient u met uw arts te bespreken. Uw arts kan dan eventueel contact opnemen met onze radioloog.

Kopie van de beelden op CD-Rom

Wilt u als patiënt een kopie van de beelden op CD-Rom ontvangen of als u binnen 5 dagen naar uw behandelend arts gaat, dan kan dat tegen een vergoeding van 15 euro. Heeft u een Apple computer, dan kunnen de CD beelden niet direct op uw computer geladen worden, maar moet u daarvoor eerst het programma Osirix downloaden (gratis via  http://www.osirix-viewer.com). Om de beelden te bekijken, start u het programma Osirix. Links bovenin het programma klikt u op Import, selecteert u de CD en klikt u op Open. Dan kunt u de beelden in dit programma bekijken.

Downloads

VoorbeeldweergaveBijlageGrootte
CD handleiding383.36 KB