Maatregelen MRI Centrum tegen het Corona virus

Corona virus

Update: maandag 6 april 2020

 

DE WACHTTIJD VOOR EEN MRI BIJ HET ZIEKENHUIS IS LANG. KAN IK OOK BIJ HET MRI CENTRUM TERECHT?

In sommige gevallen kan dit. Wanneer het betreffende ziekenhuis afspraken heeft met het MRI Centrum en uw specialist u naar MRI Centrum doorstuurt. Ook zijn er sommige verzekeraars die ook in dit geval een scan bij het MRI Centrum vergoeden. Voor meer informatie zie onderstaande link of neem contact op met uw zorgverzekeraar.

https://www.mricentrum.nl/sites/default/files/ckeditor/20200101_overzich...


8. KAN IK OOK BIJ HET MRI CENTRUM TERECHT ALS IK AL ONDER BEHANDELING BEN BIJ EEN SPECIALIST?

Wanneer u al onder behandeling bent bij een specialist kan u helaas niet door uw huisarts naar het MRI Centrum worden verwezen. Zorgverzekeraars vergoeden in deze situatie de kosten niet. In dit geval kunt u contact opnemen met uw zorgverzekeraar. De zorgverzekeraar kan ervoor kiezen om een uitzondering toe te staan. In dat geval geeft de zorgverzekeraar een machtiging dat zij de scan bij het MRI Centrum vergoeden en kunnen wij u inplannen.

Indien de specialist in een gecontracteerd ziekenhuis werkt, kan de specialist wel de aanvraag doorsturen. Dit kunt u met uw specialist bespreken.

Indien de specialist in een niet-gecontracteerd ziekenhuis werkt en uw zorgverzekeraar geen uitzondering wenst te maken, kunt u ook overwegen het onderzoek zelf te betalen.

Dit is mogelijk als u verzekerd bent bij de volgende zorgverzekeraars of hun labels: Zilveren Kruis, VGZ, Menzis, Caresq, ONVZ, PNO en Zorg & Zekerheid.

Dit is niet mogelijk als u verzekerd bent bij a.s.r. (Ditzo / De Amersfoortse), DSW, Stad Holland of CZ (incl. Delta Lloyd / Ohra/ Nationale Nederland).

 

De dienstverlening van het MRI Centrum blijft waar mogelijk doorgaan. Dit betekent dat u, ook in deze tijd, bij ons terecht kunt voor een MRI scan, een echografie of een röntgenfoto. 

De maatregelen vanuit de overheid zijn erop gericht dat mensen minder contact met elkaar hebben en dat mensen met corona gerelateerde klachten thuisblijven. Met als doel: minder zieke mensen met corona symptomen waardoor de zorg voor mensen gewaarborgd kan blijven.

Het MRI Centrum heeft ook maatregelen genomen om de kans op besmetting te verkleinen. Dit neemt niet weg dat er op het MRI Centrum een besmettingsrisico bestaat. Het is aan u om de afweging te maken, met uw persoonlijke situatie in gedachte, of de doorgang van uw MRI, echo of röntgen van groter belang is dan het risico op besmetting. Bij twijfel kunt u dit het beste bespreken met de arts die uw onderzoek heeft aangevraagd.

 

UW AFSPRAAK

We vragen u om uw afspraak telefonisch te verzetten en niet naar onze kliniek te komen indien één van onderstaande punten op u van toepassing is:

U bent in de afgelopen twee weken in het buitenland geweest
U bent in de afgelopen twee weken in contact geweest met een persoon met een bevestigde corona-infectie
U heeft klachten: verhoging van 37,5 ℃, benauwdheid of verkouden (niezen, keelpijn, loopneus of licht hoesten) 
Iemand in uw huishouden heeft koorts. Dan moet op advies van het RIVM iedereen in het huishouden thuisblijven

MAATREGELEN

Maatregelen die het MRI Centrum neemt om de overdracht van griep en verkoudheid te voorkomen:

  • Het MRI Centrum volgt de richtlijnen van het RIVM
  • Wij schudden geen handen en maken contactpunten regelmatig schoon
  • Het is mogelijk dat uw afspraak later begint dan de afgesproken tijd, omdat tussen de patiënten door de contactpunten extra grondig worden gedesinfecteerd
  • Wij vragen u om bij voorkeur alleen naar de afspraak te komen. Dit om het aantal sociale contacten te beperken. Dit is in uw belang, maar ook voor dat van de medewerkers van het MRI Centrum en voor andere patiënten
  • Wees 15 minuten voor aanvang van de afspraak aanwezig, maar ook niet eerder dan een kwartier
  • Bij binnenkomst doet u een mondkapje op (deze zijn beschikbaar op het Centrum)
  • Bij binnenkomst wast u uw handen
  • Bij de receptie wordt uw temperatuur gemeten. Indien u een verhoging heeft van 37,5 ℃ of hoger, dan gaat uw afspraak niet door en plannen wij deze opnieuw in. U wordt geadviseerd om voordat u naar het Centrum komt, thuis al uw temperatuur te meten

Dankzij deze maatregelen houden wij het MRI Centrum zo veilig mogelijk voor u, uw medepatiënten en voor de medewerkers van het MRI Centrum.

Voor vragen kunt u contact met ons opnemen via 0880 8888 88 of klik hier voor meer vragen en antwoorden over het corona virus.