Maatregelen MRI Centrum tegen het Corona virus

Corona virus

Update: woensdag 29 juni 2020

De dienstverlening van het MRI Centrum blijft waar mogelijk doorgaan. Dit betekent dat u, ook in deze tijd, bij ons terecht kunt voor een MRI scan, een echografie of een röntgenfoto. De richtlijnen van het RIVM worden aangehouden en er zijn maatregelen genomen om de kans op besmetting te verkleinen. Dit neemt niet weg dat er ook op het MRI Centrum een besmettingsrisico bestaat. Het is aan u om de afweging te maken, met uw persoonlijke situatie in gedachte, of de doorgang van uw MRI, echo of röntgen van groter belang is dan het risico op besmetting. Bij twijfel kunt u dit het beste bespreken met de arts die uw onderzoek heeft aangevraagd.


Maatregelen

Maatregelen die het MRI Centrum heeft doorgevoerd om de kans op besmetting te minimaliseren:
-           Waar mogelijk hanteren wij de 1,5 meter afstand
-           Wij schudden geen handen en desinfecteren regelmatig de contactpunten
-           Wij vragen u om alleen naar de afspraak te komen*
-           Bij binnenkomst dient u uw handen te wassen/desinfecteren en wordt uw temperatuur gemeten
-           Medewerkers van het MRI Centrum dragen persoonlijke beschermingsmiddelen
-           Wanneer u wordt opgehaald voor het onderzoek dan krijgt u een mondmasker

* Indien u voor uw vervoer afhankelijk bent van een begeleider dan mag deze u wel naar de kliniek brengen maar niet plaatsnemen in de wachtkamer. Uw begeleider dient buiten of in de auto te wachten. 

De reguliere zorg wordt langzaam weer opgestart in de ziekenhuizen. Hierdoor kan het zijn dat er lange wachttijden bestaan. In sommige gevallen kunt u bij het MRI Centrum sneller terecht. Klik hier voor meer informatie over de vergoeding van het onderzoek.


Uw afspraak

Wij vragen u om uw afspraak te verzetten en niet naar onze kliniek te komen indien één van de onderstaande punten op u van toepassing is:
-           U bent in de afgelopen twee weken in contact geweest met een persoon met een bevestigde corona-infectie
-           U heeft Corona gerelateerde klachten zoals een verhoging van 37,5 ℃, benauwdheid of verkouden
            (niezen, keelpijn, loopneus of licht hoesten)
-           Iemand in uw huishouden heeft koorts. Dan moet op advies van het RIVM iedereen in het huishouden thuisblijven

 

Voor vragen kunt u contact met ons opnemen via 0880 8888 88 of klik hier voor meer vragen en antwoorden over het corona virus.