Nieuwe MRI scanner

Locatie Rotterdam heeft een nieuwe MRI scanner

Onze locatie in Rotterdam heeft een nieuwe MRI scanner: een geavanceerde MAGNETOM Sola 1,5T. Deze state of the art MRI scanner onderscheidt zich door patiëntcomfort en een optimale beeldkwaliteit. In Rotterdam breiden wij het bestaande MRI aanbod uit met onder andere MRI van de prostaat en mammae volgens de laatste ontwikkelingen. Dit is al mogelijk op onze locatie in Amsterdam.


VOORDELEN VAN DEZE MRI SCANNER VOOR UW PATIËNT:

  • Een bredere tunnelopening met verlichting
  • Plat liggen is niet langer noodzakelijk door de kantelbare hoofdspoel
  • Voor patiënten met overgevoeligheid voor harde geluiden zijn er speciale geluidsarme sequenties 
  • Diverse versnellingstechnieken kunnen de duur van het onderzoek verkleinen

 

Vanaf oktober zijn uw patiënten weer welkom op het vernieuwde Centrum. Tevens zal er binnenkort een nieuw röntgenapparaat, de DigitalDiagnost R4.2 van Philips, worden geïnstalleerd om ook een kwaliteitsslag te maken op het gebied van röntgen diagnostiek.

 

MRI scan prostaat

PSA test

Bij een vermoeden of een controle op prostaatkanker vraagt uw huisarts een bloedonderzoek aan. De huisarts laat het bloed onderzoeken op de hoeveelheid PSA. Dit is een stofje in het bloed, aangemaakt door de prostaat. PSA staat voor Prostaat Specifiek Antigeen. Is het PSA waarde verhoogd dan kan uw huisarts u doorverwijzen naar een uroloog.

 

MRI scan

Bij een blijvende of sterke klinische verdenking van prostaatkanker kan de uroloog in samenspraak met u besluiten om een MRI scan van de prostaat uit te laten voeren.

Voor een MRI scan van de prostaat kunt u terecht bij het MRI Centrum in Amsterdam & Rotterdam. Met onze nieuwe geavanceerde MRI scanners maken we een zeer nauwkeurig beeld van de prostaat, waarop een eventuele prostaatkanker goed te zien zal zijn.

Belangrijk voordeel van de MRI scan is dat er goed onderscheid gemaakt kan worden tussen agressieve kankers, waarbij een behandeling noodzakelijk is, en niet agressieve tumoren waarbij de optie bestaat om niet actief te behandelen.

 

Uitslag MRI scan

Na het onderzoek beoordeelt onze radioloog de opnamen en legt zijn bevindingen vast in een verslag. Dit verslag geeft hij door aan uw uroloog. Samen met uw uroloog kunt u vervolgens een passend vervolgtraject bespreken.

 

Aanvragen MRI scan

Een MRI scan van de prostaat wordt door het MRI Centrum uitgevoerd op onze locaties in Amsterdam en Rotterdam. Het MRI centrum kent korte wachttijden en we hanteren flexibele openingstijden waardoor u ook in de avonduren of in het weekend terecht kunt.

Wilt u snel en betrouwbaar een MRI scan van uw prostaat, vraag dan uw uroloog om een aanvraag in te dienen bij het MRI Centrum.