Nascholingen

Het MRI Centrum organiseert regelmatig geaccrediteerde nascholingen voor huisartsen, sportartsen en doktersassistenten. Dit zijn fysieke of online scholingen die worden gegeven door de radiologen van het MRI Centrum.

Op deze pagina vindt u de reeds geplande nascholingen. Indien u interesse heeft, kunt u zich direct aanmelden.

Agenda

dinsdag 20 september
MRI Diagnostiek voor doktersassistenten
Door: 
Erik Veldhuizen
Locatie: 
MRI Centrum, Hugo de Grootlaan 20-22, 5223 LC Den Bosch
Doelgroep: 
Doktersassistenten
Tijden: 
19:00 - 22:00 uur
Accreditatie: 
3 punten
Kosten: 
Euro 50,-
Extra informatie: 

Het MRI Centrum organiseert in samenwerking met Leerpunt KOEL de nascholing MRI Diagnostiek. Tijdens deze scholing wordt met behulp van voorbeelden getoond wat nuttige verwijzingen zijn. Daarnaast wordt de achterliggende techniek uitgelegd. Er wordt ook stil gestaan bij zogenaamde contra-indicaties. Met andere woorden, wanneer mag een patiënt niet in de MRI. 

LEERDOELEN

  • Wanneer is het aanvragen van een MRI zinvol?
  • Hoe werkt de MRI?
  • Wat zijn contra-indicaties voor MRI?

 

Inschrijven kan via Leerpunt Koel.

dinsdag 27 september
MRI Prostaat voor huisartsen
Door: 
Erik Veldhuizen
Locatie: 
Thuis - Live online learning
Doelgroep: 
Huisartsen
Tijden: 
19:30 - 21:30
Accreditatie: 
2 punten
Kosten: 
Euro 50,-
Extra informatie: 

De mogelijkheden in het gebruik van beeldvormende technieken als MRI en CT-scan nemen in hoog tempo toe. Zo bieden ze steeds meer toepassingskansen voor vroegdiagnostiek en screening van maligniteiten. Ook kunnen ze worden ingezet als leidraad bij de bepaling van medisch beleid.De verwachting is dan ook dat de technieken de komende jaren meer en meer voor deze doeleinden ingezet zullen worden. Dat hoogtechnologische beeldvormingstechnieken op korte termijn breder ingezet zullen worden, staat vast. Wanneer en in hoeverre dat precies gebeurt, hangt nog af van de uitkomsten van lopend wetenschappelijk onderzoek. Zodra dit gebeurt, zal dit echter van grote waarde zijn voor de screening en behandeling. Een ontwikkeling waar u liever vroeg dan laat in meegaat!

 

Aanmelden kan via Leerpunt KOEL.

dinsdag 18 oktober
MRI Mammae voor huisartsen
Door: 
Erik Veldhuizen
Locatie: 
Thuis - Live online learning
Doelgroep: 
Huisartsen
Tijden: 
19:30 - 21:30
Accreditatie: 
2 punten
Kosten: 
Euro 50,-
Extra informatie: 

De mogelijkheden in het gebruik van beeldvormende technieken als MRI en CT-scan nemen in hoog tempo toe. Zo bieden ze steeds meer toepassingskansen voor vroegdiagnostiek en screening van maligniteiten. Ook kunnen ze worden ingezet als leidraad bij de bepaling van medisch beleid. De verwachting is dan ook dat de technieken de komende jaren meer en meer voor deze doeleinden ingezet zullen worden. Dat hoogtechnologische beeldvormingstechnieken op korte termijn breder ingezet zullen worden, staat vast. Wanneer en in hoeverre dat precies gebeurt, hangt nog af van de uitkomsten van lopend wetenschappelijk onderzoek. Zodra dit gebeurt, zal dit echter van grote waarde zijn voor de screening en behandeling.

Een ontwikkeling waar u liever vroeg dan laat in meegaat!

 

Aanmelden kan via Leerpunt KOEL.