--

Patient

MRI CENTRUM

Snel een betrouwbare diagnose

 

Ik ben patiëntIk ben arts

Altijd dichtbij dankzij meerdere locaties door heel Nederland
Geen wachttijden: altijd binnen 3-5 werkdagen een MRI scan
Het MRI Centrum heeft ook in 2018 afspraken met alle verzekeraars
Flexibele openingstijden: ook geopend in de avonduren en het weekend

Ik ben patiënt

Het MRI Centrum is een onafhankelijk en gespecialiseerd centrum voor MRI diagnostiek, waar u binnen 3 dagen (aanvullende informatie)  terecht kunt voor een MRI onderzoek in een van onze vestigingen. Voor een onderzoek bij het MRI Centrum heeft u een aanvraag van een arts nodig.

 

Afspraak maken bij Mri Centrum

Vergoedingen bij Mri Centrum

Informatie over Mri Centrum

Locaties van Mri Centrum

 

Afspraak maken

Alleen met aanvraagformulier van uw arts

 

Het maken van een afspraak voor een MRI scan bij het MRI Centrum kan alleen met een aanvraagformulier van uw arts, waarop uw klachten en de vraagstelling staan vermeld. 

Stap 1

Uw arts stuurt het formulier voor uw onderzoek naar het MRI Centrum. Heeft de arts u het formulier of de verwijsbrief meegegeven? Stuurt u dit dan naar het MRI Centrum per fax 0880 8888 99 of via afspraak@mricentrum.nl.

Stap 2

Zodra het MRI Centrum de aanvraag ontvangen heeft, wordt u zo spoedig mogelijk door ons gebeld om een afspraak te maken. Ook kunt u ons, twee uur nadat de aanvraag binnen is, zelf bellen op 0880 8888 88 (keuze 1).

Stap 3

We maken een afspraak bij het voor u dichtstbijzijnde MRI Centrum. De afspraak kan ook ’s avonds of in het weekend plaatsvinden, afhankelijk van het soort MRI scan en de locatie. Per post of per email ontvangt u een bevestiging met informatie en de route.

 

 

Vergoeding van de kosten

Afspraken 2018

Aanvraag van de huisarts

Het MRI Centrum heeft met alle zorgverzekeraars contracten voor vergoeding van MRI onderzoek op aanvraag van de huisarts. Met een verwijzing van de huisarts voor een MRI onderzoek sturen wij de rekening direct door naar uw zorgverzekeraar. Let er wel op dat het wettelijk eigen risico van toepassing is. Voor een uitgebreid overzicht per verzekeraar zie onderstaand overzicht.

Aanvraag van de specialist

Het MRI Centrum heeft met veel ziekenhuizen en Zelfstandige Behandel Centra (ZBC) een overeenkomst voor het maken van MRI scans. De rekening van het MRI onderzoek kan in dit geval naar het betreffende ziekenhuis of ZBC worden gestuurd. Indien de specialist niet werkzaam is bij een instelling waar het MRI Centrum een overeenkomst mee heeft dan kan de rekening bij enkele zorgverzekeraars worden ingediend. Zie hiervoor onderstaand overzicht. 

Bij vragen kunt u contact opnemen met onze financiële afdeling op 0880 8888 88 (keuze 2).

 

Overzicht per verzekeraar

 

Passantentarieven

Het kan voorkomen dat u na afloop van het het onderzoek zelf uw MRI onderzoek afrekent. In dat geval gelden daarvoor de landelijk vastgestelde passantentarieven. Volgens wettelijke verplichtingen publiceren wij de tarieven van het lopende jaar en het afgelopen jaar.

 

Passantentarieven

 

Afblijven!

Het MRI onderzoek

ANTWOORDEN OP UW VRAGEN

Voor het stellen van een diagnose wordt steeds vaker gebruik gemaakt van een MRI scan. MRI staat bekend als een zeer veilige onderzoekstechniek. Er wordt geen gebruik gemaakt van röntgenstralen maar van onschadelijke radiogolven en magneetvelden. MRI wordt al jarenlang toegepast: miljoenen mensen hebben wereldwijd MRI-onderzoek ondergaan. Er is geen negatieve bijwerking bekend.

Hieronder vindt u informatie over alles wat er komt kijken bij de MRI scan. U krijgt uitleg over de voorbereiding en het verloop van het onderzoek, wanneer u geen MRI onderzoek kunt ondergaan en wanneer er eventueel contrastmiddel wordt gebruikt. Deze informatie kunt u ook vinden in onze patiënteninformatiefolder.

Voor verdere vragen kunt u altijd contact met ons opnemen op 0880 8888 88, per email via info@mricentrum.nl of een bericht te sturen via ons contactformulier.

 

VoorbereidingUitvoeren MRI ScanBeelden & uitslag

Locaties

Het laatste MRI nieuws

Het MRI Centrum is een groeiend, gespecialiseerd radiologisch centrum voor MRI diagnostiek met vestigingen door het hele land. Hoogwaardige... lees verder
Laborant (m/v) 20 - 32 uur p/w met primaire locatie Breda en inzetbaar op de locatie Rotterdam, Amsterdam, Den bosch Het MRI Centrum is een... lees verder
Op vrijdag 10 november is Matthijs van Kranenburg gepromoveerd aan de Erasmus Universiteit Rotterdam op het gebied van het toepassen van... lees verder